Ilmainen toimitus yli 50 € tilauksiin >
Pätkis kääretorttu
Pätkis kääretorttu

Super herkullinen ja mehevä kääretorttu, jonka päätähtenä ovat Pätkis -suklaat!

Tarvikkeet:


Ainekset:

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 0,5 dl vehnäjauhoja (voidaan myös korvata perunajauhoilla)
  • 0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta


Täyte ja kuorrute

  • 4 dl vispikermaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa tai rahkaa
  • noin 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • noin 2 rkl sokeria (oman maun mukaan)
  • 1 pussi (140g) Pätkis suklaamakeisia, rouhittuna


Koristekastike

  • 0,5 dl vispikermaa
  • 1 Pätkis suklaapatukka, rouhittuna
  • (kaakaojauhetta, jos haluat kastikkeesta tummemman)

Koristelu

  • 1 Pätkis suklaapatukka
  • mintunlehtiä


Ohje:

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seokseen. Kääntele varovasti nuolijalla sekaisin.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista n. 6 minuuttia.
Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille, irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

Vaahdota vispikerma jämäkäksi vaahdoksi ja vatkaa sekaan tuorejuusto/rahka, siivilöity kaakaojauhe ja sokeri.
Levitä noin 2/3 vaahdosta torttulevylle ja ripottele rouhitut suklaat täytteen päälle. Rullaa kääretortuksi. Levitä loput täytteestä rullan päälle.
Laita kääretorttu hetkeksi jääkaappiin.

Laita koristekastikkeen ainekset kattilaan ja keitä kastikkeeksi noin 5 min, koko ajan sekoitellen. Anna jäähtyä hieman.
Laita kastike halutessasi kastikepulloon ja valuta kääretortun pinnalle.
Leikkaa suklaapatukka haluamiksesi paloiksi koristelua varten. Esimerkiksi kuorimaveitsellä saa patukasta vuoltua siivuja.
Koristele kääretorttu suklaalla ja mintun lehdillä.

Nauti! <3


    Lisää Reseptejä

    Tykkää meistä

    Checkout - Oma maksutapa kaikille